Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 12:11
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Вересень » 6 » У Кам'янському заповіднику експонуються роботи місцевої вишивальниці Ольги Руденко
20:08
У Кам'янському заповіднику експонуються роботи місцевої вишивальниці Ольги Руденко

   У літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського на показ відвідувачам представлена виставка місцевої майстрині О.І.Руденко.Ольга Іванівна народилася 28 січня 1945 року в с. Райгород у багатодітній родині. Батько Олефір Іван Петрович працював стрілочником на залізниці. Мати Олефір Ганна Пантилеївна – колгоспниця. Батьки багато уваги приділяли дітям, привчали до виконання різної роботи по господарству. Мама була закохана в народну вишивку, робила це майстерно, передавши й дітям свою любов. Щороку родина вишивала сорочки до Великодня, що завжди вирізняло дітей з поміж однолітків. Довгими зимовими вечорами мама зазвичай пряла, старша сестра в'язала кружево, а Ольга – вишивала.
       Закінчивши семирічку, дівчина пішла працювати і одночасно здобувати середню освіту у вечірній школі. У 1967 році вийшла заміж, а також вступила до Олександрійського культосвітнього училища за фахом бібліотекаря. Після закінчення навчання працювала по спеціальності в Райгородській ЗОШ, до того ж викладала трудове навчання.
У шлюбі з Петром Сергійовичем Руденком, який працював директором Райгородської школи, народилося три доньки. Та не зважаючи на зайнятість сімейними та господарськими справами, Ольга Іванівна не полишала улюбленої справи. Вишивала хрестиком, гладдю, вистіжком.
    З роками родина розросталася. Доньки отримали педагогічну освіту. Щасливе подружжя також має семеро онуків та двох правнуків. Для кожного члена родини, в залежності від уподобань та подій у їхньому житті, Ольга Іванівна зробила подарунок – вишиту сорочку, весільний рушник чи килимок. Майстриню цікавить різноманітність барв, їх художнє оформлення, створення авторського орнаменту. Свою любов до вишивання вона, як колись її мама, передала дітям та онукам. Як результат, старша донька Інна гарно в'яже, внучки Тоня, Саша й Ліна виготовляють м'які іграшки та вироби з бісеру.
Запрошуємо відвідати музей О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського та наживо насолодитися прекрасними витворами мистецтва Ольги Руденко.

Переглядів: 393 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz