Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 11:39
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2013 » Лютий » 22 » У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КАРТИН ХУДОЖНИКА ВОЛОДИМИРА НЕСТЕРОВА
19:53
У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КАРТИН ХУДОЖНИКА ВОЛОДИМИРА НЕСТЕРОВА

     22 лютого 2013 р. в Картинній галереї Камянського державного історико-культурного заповідника була відкрита виставка черкаського живописця Володимира Дмитровича Нестерова. На жаль, художник не зміг приїхати до нас, однак це не вплинуло на загальне враження від мистецької колекції, тим паче, Тетяна Володимирівна Джулай (завідуюча Картинної галереї), яка натхненно і мелодійно проводила цей захід, запевнила, що, можливо, вже на закриття виставки, живописець приїде до нашого заповідника.

         Декілька слів про героя дійства. Володимир Дмитрович Нестеров народився 16 липня 1932 р. в Херсоні в робітничій родині. У 1965 р. він закінчив Київський державний художній інститут, навчався у майстерні відомого українського живописця, народного художника України В.М.Костецького. Він учасник Всеукраїнських, всесоюзних, обласних художніх виставок. Його твори зберігаються у музеях України, численних приватних колекціях закордоном.

         На нововідкритій виставці у Картинній галереї Камянського заповідника експонуються живописні роботи, з яких струменить закоханість у реальність, яка має певний ідеал людини і природи. В.Д.Нестеров працює у різних техніках і жанрах. У творчому доробку художника портрети видатних особистостей, квіткові натюрморти, краєвиди рідної землі. Його пейзажним картинам притаманні яскраві тони, свіжість барв, деталізація сюжетів. Але найбільше, митець надає перевагу портретному жанру, котрий з давніх-давен вважався найбільш вагомим різновидом живопису.

         Всі присутні (школярі і прості шанувальники мистецтва) відчули подих весни, адже роботи художника яскраві, світлі, свіжі. Вони вразили багатством кольорів, різноманітністю образів. Багато квітів, картини природи, цікаві жіночі портрети – все це навіяло лише теплі відчуття, приємні емоції і хвилю позитиву.

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ ВІДВІДАТИ ВИСТАВКУ ХУДОЖНИКА В.НЕСТЕРОВА ТА НАСОЛОДИТИСЬ ЙОГО ПРЕКРАСНИМИ ТВОРАМИ.

"НЕВДОВЗІ ВЖЕ Й ВЕСНА– САМЕ ТАКА КОРОТКА ХАРАКТЕРИСТИКА ЦІЄЇ МИСТЕЦЬКОЇ КОЛЕЦІЇ.

Переглядів: 703 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz