Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 17:36
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Березень » 4 » ВЕСНЯНІ АКВАРЕЛІ
15:07
ВЕСНЯНІ АКВАРЕЛІ

     Початок весни безумовно добре запам’ятається кам’янчанам, адже 2 березня жителі міста мали змогу долучитися до спілкування з Високим мистецтвом. Справжнім святом української музики в історичному музеї Кам’янського історико-культурного заповідника став виступ чудових музикантів зі Львова Лідії Футорської (скрипка) та Сергія Хоровця (кнопковий акордеон) з програмою «Українські акварелі».

    Лідія Футорська – відома українська скрипалька. Музичну освіту здобула у Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернат ім. С. Крушельницької та Львівській музичній академії ім. М. Лисенка, яку закінчила з відзнакою у 2004 році (клас професора Г. Павлія). Продовжила навчання в асистентурі-стажуванні у професора Л. Шутко. Скрипалька з 12-ти років на сцені, виступає як солістка з камерними та симфонічними колективами, а також із сольними програмами. У 2007-2009 рр. перебувала на артистичному стажуванні у Варшавському музичному університеті ім. Ф. Шопена, була стипендіатом програми Gaude Polonia Міністра культури і національної спадщини Польщі. Лідія багаторічний стипендіат Президента України, лауреат Всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів.

     Сергій Хоровець народився на Рівненщині. Навчався у Рівненському музичному училищі по класу баяна, пізніше – у Київській Національній музичній академії ім. П.Чайковського по класу баяна у професора, народного артиста України, Миколи Різоля. Також, у тій же академії навчався на кафедрі оперно-симфонічного диригування. У 2010-2011 рр. – диригент симфонічного оркестру Дніпропетровської Державної Консерваторії ім. М. Глінки, а з 2011 р. – Дніпропетровської обласної філармонії, згодом – головний диригент Рівненської обласної філармонії. З 2013 р. розпочинає артистичне стажування у Музичному університеті ім. Ф.Шопена у Варшаві, стає стипендіатом програми «Gaude Polonia» міністра культури і національної спадщини Польщі. Він учасник багатьох міжнародних фестивалів. В даний час – запрошений диригент Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії.

     Лідія Футорська та Сергій Хоровець (робить всі аранжування для їхнього дуету) з 2012 року виступають разом. Пропагуючи світову та українську класичну музику, вони концертують як по великих містах України та зарубіжжя, так і по маленьких, таких як Кам’янка.

    Слухачі отримали неймовірну насолоду від виконання музикантами Сонати М. Березовського, «Іспанського танцю» М. Скорика та його ж музики до кінофільму «Тіні забутих предків», а також «Allegro» Ю. Мейтуса, «Аве Марії» М. Скорульського. Козацький дух «Думки-шумки» М.Лисенка нікого не залишив байдужим, усміхнені обличчя слухачів випромінювали радість. Але й не можливо було стримати сліз під час проникливого виконання зворушливо-болючої «Елегії» М.Скорика, присвяченої героям, загиблим за незалежність України.

       Важко сказати, що найбільше вразило у виконанні артистів – високий професіоналізм, повна самовіддача на сцені, рідкісне поєднання скрипки з кнопковим акордеоном чи багатогранність української музики.

     Концерт музиканти завершили безсмертним твором Мирослава Скорика «Мелодія». Лідія, яка вела програму, зауважила, що ця музика дорога кожному українцю, її знають в різних куточках світу, адже вона пробуджує в людських душах прекрасні і щирі почуття.

    Слухачі довго аплодували Сергію та Лідії, дарували квіти, посмішки, щиро дякуючи чудовим музикантам за талант.

Переглядів: 443 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz