Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 02:02
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2018 » Листопад » 12 » XVI-ий конкурс пам’яті П.І.Чайковського: тріумф переможців
23:48
XVI-ий конкурс пам’яті П.І.Чайковського: тріумф переможців

    Неділя 11 листопада подарувала найбільш бажану і очікувану частину музичного змагання – нагородження лауреатів. Проте, традиційно, день був заповнений і багатьма іншими цікавими моментами.

    Розпочався завершальний етап конкурсу в історичному музеї Камянського заповідника. Тут була проведена коротка ознайомча екскурсія, по закінчення якої для дітлахів працівники музею організували “Сніданок з П.І.Чайковським” – чаювання, приурочене пам’яті композитора. В ході цього дійства конкурсанти прослухали окремі моменти із життя Петра Ілліча, а на його честь була запалена свіча памяті…Варто зазначити, що даний захід відбувся за меценатського сприяння С.Сокура та С.Лукяненко.

    Після легкого сніданку відбулося насичене мистецьке продовження. Для учасників конкурсу, їхніх педагогів та батьків черкаський композитор Євгенія Марчук презентувала свою фортепіанну збірку “Принцеса троянд”. Музика Є.Марчук дуже сподобалась конкурсантам, яскравим підтвердженням чого стала тривала автограф-сесія та розпродаж всіх привезених збірок творів.

    Далі люди перейшли до зали Кам’янської дитячої музичної школи ім.П.І.Чайковського, де відбулось найприємніше – нагородження переможців (імена всіх лауреатів буле опубліковане пізніше). Як завжди, жоден з учасників конкурсу та жодна школа не залишились без подарунків. Добрі меценати заходу – ТОВ “Владіком” на чолі зі Світланою Мальованою, дизайнер і бізнес-леді Вікторія Зубенко – приготували кожній дитині індивідуальні подарунки. Крім цього, призери конкурсу отримали й окремі грошові премії. Фінансові нагороди були вручені переможцям у різних номінаціях і від Камянського міського голови. Вже традиційно до нагородження конкурсантів долучився і Олександр Македонський – його презенти отримали всі скрипалі, зокрема і спеціальний приз Золотий злиток – найкращому (на його думку) майстру гри на скрипці.

    Після урочистої частини біля Кам’янської музичної школи була сформована колона учасників конкурсу, котрі разом вирушили до пам’ятника П.І.Чайковського, до підніжжя якого юні музиканти, педагоги і члени журі поклали квіти. Опісля у літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського відбувся концерт переможців XVI-го Всеукраїнського дитячого музичного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського. Дітлахи виконували твори українського, зарубіжного композиторів та твори Чайковського, якими вони вразили журі цьогорічного конкурсу.

    На жаль, XVІ-ий Всеукраїнський дитячий музичний конкурс пам`яті П.І.Чайковського став уже історією, але ми з нетерпінням чекаємо вже наступного 17-го…Дякуємо всім учасникам, організаторам і меценатам. Свято музики відбулось, що є даниною памяті великого композитора Петра Чайковського, на честь якого дійство і було організоване. До наступних зустрічей!

П.С.Всі фото Ви можете знайти на нашій сторінці у Facebook https://www.facebook.com/Kamyanka.Zapovidnuk/ 

 

 

Переглядів: 429 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz