Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 09:11
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2013 » Листопад » 9 » ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ДЕНЬ ХІ ВІДКРИТОГО ДИТЯЧОГО МУЗИЧНОГО КОНКУРСУ ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО
01:14
ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ДЕНЬ ХІ ВІДКРИТОГО ДИТЯЧОГО МУЗИЧНОГО КОНКУРСУ ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО


     В зв’язку з перенесенням виступів старшої групи дітей спеціальності "фортепіано”, події дитячого конкурсу в його останній "робочий” день проходили у дещо пришвидшеному темпі. Однак, попри такі незвичні обставини, на якість мистецького продукту це аж ніяк не вплинуло.

     З самого ранку п’ятниці, 8 листопада, паралельно проходили 2 дійства: майстер-клас від В’ячеслава Грязнова у залі історичного музею та виступи старшої групи піаністів у Кам’янській дитячій музичній школі ім.П.І.Чайковського. Майстер-клас був організований для педагогів учасників конкурсу, маючи за основну свою мету показати як В.Грязнов – виконавець світового рівня – сприймає і творить музику. Взявши собі у ролі "піддослідного” Олексія Лук’янця – кам’янчанина, переможця минулорічного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського серед піаністів – В.Грязнов пояснював власне бачення процесу музикотворення. Він пропонував Олексію виконати той чи інший твір,  описати його, проаналізувати тощо. Розпитував Вячеслав Грязнов і про біографії різних композиторів. На думку соліста Московської філармонії, вищезгадані деталі дуже важливі для професійних виконавців, адже саме ці тонкощі здатні передати емоційний фон кожного музичного твору, що просто необхідно для їх якісного і досконалого відтворення. Саме завдяки цьому, за словами В.Грязнова, він і склався як музикант, чаруючи світ свої неперевершеним виконанням.

  Одночасно з майстер-класом, який  був зорієнтований переважно для дорослих, хоча могли прослуховувати і конкурсанти, всі бажаючі, для дітей була організована екскурсія по історичному музеї, по закінчення якої діти всі разом взяли участь у святковому чаюванні. Урочистий сніданок був присвячений П.І.Чайковському і його житті у Кам’янці.

   В той час, коли одна частина конкурсантів з вчителями насолоджувались глибоким філософствуванням, роздумами, порадами почесного гостя, частувались солодощами та напоями, інша частина – хвилювалась і надіялась. Свої конкурсні "майстер-класи на розгляд журі подавала старша юнацька група, показуючи власні, вже зрілі, виконавчі вміння. Тривало це до полудня. Із закінченням виступів старшої групи, завершилося власне і саме конкурсне змагання.

   Опісля, відбулося урочисте відзначення переможців (ТАБЛИЦЮ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ ДИВІТЬСЯ У НАСТУПНІЙ НОВИНІ) і учасників ХІ відкритого дитячого музичного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського. Жоден із конкурсантів, педагогів, шкіл, які вони репрезентували, не залишилися без подарунків. Кам’янський заповідник, Росспіробітництво, мистецька фундація "Наше”, Російський Фонд Культури обдаровували культурних резидентів різноманітною музичною літературою, компакт-дисками, видавничою продукцією, грошовими преміями та ін. Не словом, а речами були нагороджені також Кам’янська дитяча музична школа ім.П.І.Чайковського та Кам’янський державний історико-культурний заповідник. Особливо виділимо подарунок Кам’янському заповіднику від спонсора конкурсу, компанії Acropolis – чудова професійна скрипка, котра віднині буде служити Кам'янському заповіднику.

   З уст журі конкурсу, почесних гостей свята, його керівників й організаторів линули виключно позитивні й драйвові побажання, настанови, рекомендації. Усі без виключення зичили учасникам конкурсу наснаги, творчих звершень та всіляких успіхів, і щоб дитячий конкурс пам’яті П.І.Чайковського назавжди став для них незабутнім культурним відпочинком.

        Атмосфера радості і свята, єдина зрозуміла мова мистецтва, численні овації й аплодисменти – ось що панувало впродовж цих незабутніх 3 днів.  Душа в цей час відпочивала і підживлювалась новим духовним зарядом, який, сподіватимемось, надихне на чимало добрих справ. ХІ відкритий дитячий музичний конкурс пам’яті П.І.Чайковського відійшов у минуле, але ми уже з радістю і оптимізмом дивимось на наше насичене творче майбутнє. Чекаємо нових зустрічей і готуємось до чергового конкурсного змагання, адже у виграші від цього усі сфери суспільства. Шануйтеся і кохайтеся!!!

Переглядів: 1011 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz