Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 17:42
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2019 » Червень » 29 » "Життя – у Всесвіті Слова"
19:18
"Життя – у Всесвіті Слова"

 У Кам'янському державному історико-культурному заповіднику відбувся вечір пам'яті чудового українського письменника Сергія Носаня. Кам'янчани пишаються своїм славним земляком, який впродовж 20-ти років жив у нашому місті. Кам'янський період життя і творчості став одним із найщасливіших для Сергія Луковича. Тут він одружився, тут народилися його діти і саме в Кам'янці С. Носань став письменником. 
   Ще в студентські роки під час навчання у Черкаському педінституті друкував у пресі свої оповідання, етюди, поезії. А в 1976 році, коли журнал "Вітчизна" надрукував повість Сергія Носаня "Стежка в зеленому житі", про нього заговорили, як про перспективного письменника. Високу оцінку повісті дав Олесь Гончар. Згодом Сергія Луковича прийняли до лав Спілки письменників. З того часу він перейшов на творчу роботу. Працював як журналіст і письменник. 
  Сергій Носань – прекрасний прозаїк, драматург, публіцист і поет, гуморист і дитячий письменник. Вихованці Кам'янської дитячої літературної студії імені Данила Кононенка на вечорі пам'яті прочитали в ролях його казку "Осина облога". 
   Камерний ансамбль заповідника подарував усім присутнім кілька ліричних мелодій. Впродовж вечора звучали спогади людей, які знали письменника за життя, спілкувалися і товаришували з ним. Це Валентина Майборода, яка працювала із Сергієм Луковичем в редакції "Трудової слави", Галина Таран – директор Кам'янського заповідника, Ганна Соколова – вчителька української мови та літератури еколого- економічного ліцею, черкаські письменники – Катерина Вербівська та Іван Дубінін. 
   Вечір був світлим і зворушливим. Адже Сергій Носань для всіх, хто його знав, назавжди залишиться в пам'яті, як добра, мудра і шляхетна людина. І навіть з відходом за межу вічності, з нами залишаються його книги, в яких продовжує жити письменник, наш земляк, - Сергій Лукович Носань. Світла пам'ять чудовій людині!

Переглядів: 460 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz