Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 29.03.2024, 10:44
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2019 » Вересень » 25 » У Кам'янському заповіднику відбулася церемонія закриття симпозіуму скульпторів
19:58
У Кам'янському заповіднику відбулася церемонія закриття симпозіуму скульпторів

   З нагоди завершення практичного з'їзду майстрів, які виготовляли пам'ятки з каменю, в рамках мистецького фестивалю "Кам'янська земля - край славетних героїв", у заповіднику організували прощальний вечір. В історичний музей запросили містян, які наживо могли поспілкуватися з приїжджими митцями. Звісно, що головними дійовими особами заходу виступали самі скульптори, які знайомили запрошених з своєю творчістю:

 Михайло Горловий (м. Київ)
Леонід Козлов (м. Київ)
Кий Данилейко (м. Київ)
Богдан Фреїв (м. Долина, Івано-Франківська обл.)
Іван Дем’ян (Закарпаття)
Дмитро Бур’ян (м. Черкаси)
Віталій Дахівник (м. Золотоноша, Черкаська обл.)


    У вільній та невимушеній атмосфері художники (в даному випадку - з каменю) спілкувались з гостями та розповідали про себе. Кожен із майстрів оповів присутнім про свою освіту, напрям творчості, зацікавлення та майбутні плани. Також скульптори детально описали задуми своїх робіт, над якими вони працювали впродовж останніх 2 тижнів (про це ми напишемо детальніше згодом). 
  Кам'янчани з цікавістю запитували почесних гостей про їх шлях до професії, світогляд, загальне бачення їх участі у мистецькому фестивалі тощо. Скульптори, в свою чергу, радо відповідали на питання та пояснювали власні напрями творчої роботи.
    Звісно, що захід не міг обійтись без музики. Композитор Таміла Чупак заспівала митцям пісні на слова українських письменників та народні пісні. 
  Дійство завершилося урочистим нагородженням майстрів грамотами та окремими презентами від Кам'янського заповідника, які вручав ініціатор даного проекту - Сергій Воронов. Теплі слова, посмішки на обличчях, щирі діалоги - саме так завершувався урочистий вечір у заповіднику. Все це яскраво свідчить про атмосферу, яка панувала протягом півмісяці часу. 
    Що ж, симпозіум скульпторів завершився, але мистецький фестиваль продовжується. Вже в ці дні стартує пленер художників, який покликаний, як і попередній захід, широко висвітлити події та постаті української історії, що наближали національну державність. Тож слідкуйте за анонсами.
Фото від 
Григорій Юрик

Переглядів: 399 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz