Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Нд, 19.05.2024, 03:42
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2016 » Листопад » 6 » XIV конкурс пам’яті П.І.Чайковського: великий змагальний день
17:25
XIV конкурс пам’яті П.І.Чайковського: великий змагальний день

    В другий день конкурсу проходили основні події масштабної мистецької баталії. Традиційно, організатори, благодійники, меценати офіційно відкрили XIV Всеукраїнський дитячий конкурс пам’яті П.І.Чайковського. З уст директора Кам’янського державного історико-культурного заповідника Г.М.Таран, міського голови В.І.Тірона, заступника голови Кам’янської РДА В.І.Коваленка, керівника фонду А.М.Грабового (кам’янського музиканта-скрипаля) О.Македонського, організатора конкурсу Л.С.Олійник лунали всілякі побажання дітям, озвучувалась цінність конкурсу в Кам’янці, констатувалась об’єднуюча постать П.І.Чайковського в усіх цих процесах та ін. Л.С.Олійник представила педагогам й учням голову цьогорічного журі. Нею зголосилась стати Світлана Сухомлинова – піаністка, заслужений діяч мистецтв України, президент Міжнародного благодійного фонду “ВІВАТ АРТ”, директор Дитячої музичної школи № 28 м. Києва, лауреат міжнародних конкурсів.
       Опісля на розсуд глядачів і суворого журі конкурсу була подана основна “страва”. 39 учнів з 19 музичних шкіл різних областей України демонстрували свою майстерність гри на скрипці і фортепіано(9 скрипалів і 30 піаністів). Кожен з них обов’язково виконував твір українського композитора, музичне дітище П.І.Чайковського та демонстрували гру крупної форми. Впродовж дня діти зіграли понад 100 різних композицій, перетворивши концертний зал дитячої школи у царство музики. Це було, напевно, найкращою згадкою про П.І.Чайковського, напередодні дня його пам’яті (композитор помер 6 листопада 1893 р.). Адже він мріяв, щоб його музика звучала в різних куточках планети. 
      Виступи конкурсантів не завершили музичне свято цього дня. Далі містянам і гостям зіграли переможці конкурсів П.І.Чайковського минулих років: Брагіна Ніка (м.Біла Церква, піаністка), Демченко Альона (м.Олександрівка, скрипаль). Це стало ніби розігрівом перед головним концертом вечора. Для конкурсантів та кам’янчан неймовірний, чудовий, різнобарвний концерт зіграла піаністка, народна артистка України, професор Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського неперевершена Людмила Марцевич. Ця майстерна жінка зробила справжній мистецький фурор. Не зважаючи на насичений музичний день всієї суботи, її хотілося слухати знову і знову. Глядачі довго не відпускали маестро, насолоджуючись її прекрасним виконанням. Традиційний для конкурсу П.І.Чайковського музичний дарунок і цього разу порадував всіх присутніх. 
     Вже в останній день ХIV Всеукраїнського дитячого конкурсу пам’яті П.І.Чайковського відбудеться святкове чаювання, майстер-клас для учнів і, звичайно, нагородження переможців. Учні заслужили гарно відпочити та з тривогою очікують приємних результатів завтрашнього дня.

    Дякуємо за фото неперевершеному фотохудожнику Григорію Юрику. Без його "очей" ми не змогли б побачити прекрасних моментів цього музичного дійства.

 

Більше фото ви знайдете на сторінці заповідника у Фейсбуці за адресою https://www.facebook.com/Kamyanka.Zapovidnuk/ 

Переглядів: 935 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz