Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 18.05.2024, 23:41
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Червень » 16 » ЗЕЛЕНИЙ БУДИНОЧОК ПОВНИТЬСЯ ЗВУКАМИ МУЗИКИ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО
17:15
ЗЕЛЕНИЙ БУДИНОЧОК ПОВНИТЬСЯ ЗВУКАМИ МУЗИКИ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО

  Зелений будиночок знову  повнився чарівними звуками високої музики П.І.Чайковського. 15 червня з концертом для шанувальників музики композитора у його улюбленій Кам’янці знову побували кияни. Цього разу концерт із виключно творів Чайковського підготували, в основному,  викладачі інституту мистецтв Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова.

     Вже за доброю традицією відкрив концерт кам’янчанин, вихованець дитячою музичної школи ім.П.І.Чайковського Олексій Лук’янець (педагог Н.М. Лиходід). Арію  Іоланти з одноіменної опери виконала студентка університету Вікторія Мельник,  акомпаніатор –  викладач  Тамара Зайчук. У тому ж виконанні прозвучала «Колискова пісня» на вірші Майкова. Учень  середньої музичної школи ім. М.Лисенка дев’ятирічний Дмитро Гаврилюк  виконав твір «Квітень» із фортепіанного циклу  П.І.Чайковського «Пори року», а викладач інституту мистецтв Ірина Жуковська – «Осінню пісню»,  вона ж добирала цікаві коментарі до кожного твору. Приємне враження залишилося від виконання Аріозо Германа «Прости, небесное созданье» із опери «Пікова дама»,  романсів на вірші Д.Ротгауза   «Ми сиділи з тобою» та «Закотилось сонце» Віктором Сачком, викладачем Драгоманівського університету, учасником хору Національної Опери. А Тетяна Чайка ( саме таке прізвище було у прадіда П.І.Чайковського, Федора Опанасовича, козака Омельницької сотні Миргородського полку), випускниця  Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського, хористка національної Опери драматично відтворила  сцену листа Тетяни із опери «Євгеній Онєгін», над якою композитор працював у Кам’янці. Не менш зворушливо прозвучали  романси на сл. О .Толстого «То було ранньої весни» та «Як би знала». Все, що не могла висловити співачка доповнював рояль,  тобто талановита Тамара Зайчук.

        Порадував всіх і знаменитий струнний квартет «Archi» у складі: Ніна Сиваченко (скрипка), Тетяна Андрієвська (скрипка), Олександр Павлов (альт), Юлія Білоусова (віолончель), який існує  вже 16-ий рік та успішно виступає на сценах України,  Німеччини,  Польщі, Швейцарії, Словенії. Ніна Сиваченко разом  зі своїм чоловіком Ігорем Андрієвським організовували у 1991 році камерний оркестр «Archi» та квартет «Archi». Обоє  музиканти – випускники аспірантури Київської консерваторії класу легендарного скрипаля і педагога Олексія Горохова та видатного  віолончеліста і педагога Київської консерваторії Вадима Червова, які також  у 1990 році виступали  у музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського. У виконанні квартету  звучали «Мелодія» для скрипки і фортепіано,  «Велике Адажіо» та «Руський танець» із балету «Лебедине озеро», над яким композитор працював у Кам’янці і Вербівці.

     Завершив  концерт найменший учасник, восьмилітній композитор Міша Павлов, учень Київської дитячої музичної школи № 3, який виконав свою композицію (фортепіано) – «Веселий танець».

       Таким чином кам’янчани, відвідавши музей О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського, побували і в опері, і у філармонії. 

Переглядів: 695 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz