Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 18.05.2024, 23:41
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2019 » Травень » 28 » Проведено тематичне заняття приурочене 115-річчю з Дня народження видатного іспанського художника, скульптора, письменника Сальвадора Далі
13:26
Проведено тематичне заняття приурочене 115-річчю з Дня народження видатного іспанського художника, скульптора, письменника Сальвадора Далі

    Науковий співробітник музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського – Людмила Юзько – провела тематичне заняття на тему: «Безумець чи геній, геній чи безумець» (Сальвадо Далі) для учнів 8-9 класів ЗОШ № 3. Захід проходив безпосередньо в шкільному приміщенні. 
   В ході даного заняття діти почули про тяжкі біографічні лінії долі видатного митця. Він народився через девять місяців після смерті свого старшого брата. Невтішні в своєму горі батьки назвали його тим самим ім’ям як і померлого сина. Саме через це все своє життя Сальвадор відчував присутність поруч із собою неіснуючого брата, весь цей час намагаючись довести, що є не померлим братом, а живою людиною. 
   Першу свою картину С.Далі намалював, коли йому було лише шість років. У 14 літ його полотнаекспонуються в міському театрі, а вже в 21 рік – відбулась перша персональна виставка його робіт. 
     Школярі в ході заняття почули і про вплив жінки на життя і творчість Далі. Її звали Гала або Олена Дьякова. Він навіть картини підписував Гала-Сальвадор Далі. В їхньому сімейному житті Гала виявила себе як чудовий організатор та менеджер. Завдячуючи Галі Сальвадор проявив себе не тільки як художник, а і скульптор, письменик, режисер, дизайнер моделей капелюшків, попільничок, декору вітрин магазинів, представник сфери реклами тощо. Все до чого торкались руки Сальвадора Далі і чого торкався його розум перетворювалось в геніальне творіння.
    Через сім років після смерті Гали, помирає і Сальвадор Далі у 1989-му. Так скінчилась історія кохання художника Далі і його музи Гали. Після своєї смерті всі свої статки Далі залишив рідній Іспанії.
    Діти жваво приймали участь в обговоренні даного заняття, адже життя Сальвадора Далі ніколи і нікого не залишало байдужим. Далі вважають ледь не найбільшим безумцем усіх часів і народів. Але чи був він божевільним насправді? По закінченню кожен мав змогу висловити свою думку, хто ж таки був Далі – геній чи безумець?

Переглядів: 376 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz