Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 18.05.2024, 23:41
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2020 » Жовтень » 31 » Проведено тематичний захід про "Дитячий альбом" П.І.Чайковського
18:24
Проведено тематичний захід про "Дитячий альбом" П.І.Чайковського

На території мистецько-просвітиницьго майданчика "Дитячий музичний парк" у Кам'янці, представник заповідника О.Мушта провів цікаве ознайомче заняття. Для учнів 4-го класу міської ЗОШ #2 була розказана історія написання однієї з з найвідоміших дитячих музичних збірок у світі - "Дитячого альбому".

Автором 24 п'єс цієї збірки є видатний композитор - П.І.Чайковський. Його постать гармонійно поєднана із нашим містечком, оскільки Петро Ілліч впродовж 28 літ приїжджав сюди до своєї сестри, своєї родини, свого рідного дому. Недаремно, що саме в Кам'янці композитор і написав цю відому збірку. Спостерігаючи за музичними начинаннями свої племінників, П.Чайковський побачив, що дітлахам бракує простеньких творів, за допомогою яких вони б навчались музичній грамоті. Саме тому у нього виникла ідея написання дитячих п'єс, які б сприяли швидшому оволодінню юними музикантами азів професійного мистецтва. Відповідно, впродовж травня-місяця 1878 р. у Кам'янці Петро Ілліч створив цей цикл творів, який він присвятив своєму найулюбленішому племіннику - Володі. Так і з'явився на світ легендарний "Дитячий альбом". По суті, цей твір є відображенням одного дня із життя дітей дворянської родини.

Про всі ці деталі і розповідав школярам О.Мушта. Тематичний музичний парк, створений за грантовою програмою "Малі міста - Великі враження", дуже посприяв цьому. Інсталяції у вигляді розкритих сторінок нотної збірки, на яких викарбувані назви п'єс та тематичні зображення до них спростили роботу ведучого. Діти наживо дивилися на різноманітні візерунки та слухали історії написання і особливості окремих цих творів. Звісно, не обійшлося і без музики. За допомогою спеціальної колонки, школярі прослухали деякі п'єси: "Вальс", "Неаполітанська пісня", "Баба Яга", "Ранкова молитва" та інші.

На завершення заходу діти прослухали історію утворення та наживо оглянули одну з найдавніших пам'яток містечка та його символ - Зелений млинок. Однозначно, такий мажорний кінець дійства дітлахам приємно запам'ятається.

Тож, поки дозволяє погода, запрошуємо на відвідини наших цікавих локацій. Тут є на що дивиться!

Переглядів: 232 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz